Wat zijn stoelmassages?Er wordt vooral gewerkt op die lichaamszones die door het werk het zwaarst worden belast: 
de rug, nek, schouders, armen, de handen en het hoofd, door de kleren heen. 
Ze kan op elk moment, op elke plaats en op iedereen worden toegepast, onafhankelijk van zijn grootte, leeftijd of sexe.
Een stoelmassage duurt 20 minuten en is samengesteld uit een vloeiend geheel van bewegingen en shiatsu-technieken Ze wordt uitgeoefend op een speciaal ontwikkelde stoel, waardoor je op een comfortabele manier  kan vooroverleunen.
Het eerste gedeelte van de massage is ontspannend. Naar het einde toe wordt er meer activerend gewerkt, zodat men daarna weer fris en alert aan het werk kan.
De stoelmassage verbetert de vitaliteit, circulatie en flexibiliteit en geeft onmiddellijk een aangename ontspanning, en een verhoogde alertheid.
De masseurs zullen steeds informeren bij de klant naar eventuele klachten of ongemakken, zodat ze daar rekening mee kunnen houden.

De techniek van stoelmassage is ontwikkeld in de Verenigde Staten in 1982 door David Palmer en is gebaseerd op de traditionele kunst van de acupressuur genaamd AMMA (rust geven met handen) die zijn oorsprong kent in Japan sinds 1300. amma is ook de oervorm waaruit shiatsu is voortgevloeid.David Palmer merkte dat veel van de werknemers bij Apple rugklachten en stressproblemen hadden. Hij ontwikkelde een korte maar intensieve massage van 15 minuten om deze klachten aan te pakken. Zijn ervaringen hebben hem ertoe gebracht deze techniek ook in andere bedrijven toe te passen.