smoveyJONG


Bewegen en sporten is belangrijk voor alle kinderen. Geadviseerd wordt om kinderen tot 18 jaar per dag 60 minuten te laten bewegen. Kinderen die voldoende bewegen ontwikkelen een gezondere levensstijl.

 

Ook kleuters kunnen de meeste basis-oefeningen al uitvoeren. Omdat de smoveys voor volwassen en kinderen hetzelfde zijn, is het vaak handig bepaalde oefeningen met één ring te doen, i.p.v. met twee ringen. Ook vinden kleuters en jonge kinderen het leuk om de oefeningen te verbinden met een verhaal of een liedje. Maak bijvoorbeeld een denkbeeldige reis met de kinderen.

Bij tieners ligt de nadruk meer op het verloop van de oefeningen. Parallel of diagonaal zwaaien kan worden uitgebreid met tegelijkertijd lopen en daarna huppelen. De coördinatie oefeningen aktiveren beide hersenhelften, het geheugen en het concentratievermogen. Maar vooral het met elkaar bewegen zorgt ervoor dat deze groep met veel plezier met de smoveyringen traint. Kies leuke muziek en met gemak onstaat een smoveyChoreografie of smoveyDans.