Smovey Schoolbox

Kinderen bewegen te weinig. Regelmatig horen we geluiden over de bewegingsarmoede en de achteruitgang van de bewegingscompetenties van kinderen. Dit is niet goed, want beweging heeft tal van positieve effecten op het leerproces van kinderen. Alleen al een bewegingstussendoortje zorgt voor een oppepper in de klas en nieuwe energie om weer aan het werk te gaan.

Smovey is daarom ideaal voor schoolgaande kinderen en jeugd. Al na een training van maar 10 minuten zijn de hersenen weer klaar om informatie beter en langer te kunnen onthouden.

Door het zwaaien met beide handen in combinatie met andere delen van je lichaam (bijvoorbeeld je benen)  worden  beide hersenhelften geaktiveerd.  Het stimuleert de coördinatie tussen de linker en de rechter hersenhelft. Dit zorgt voor een verbetering van het coördinatievermogen, de concentratie, het geheugen en het probleemoplossend vermogen. Het werkt stress-verlagend, ontspant en brengt het lichaam in balans.

Omdat ieder kind recht heeft op een gezond leven en natuurlijke beweging heeft Smovey GmbH een zogenaamde “Schoolboxx” small en large ontwikkeld. Scholen hebben op deze manier een goedkopere toegangsmogelijkheid tot smovey.  

10 redenen om smovey tijdens schooltijd in te zetten:

 1. Verbetert de leerprestaties
 2. Bevordert de groei van lichaamscellen en organen
 3. Stimuleert de creativiteit
 4. Vitaliseert de energiecentra
 5. Harmoniseert de stofwisseling
 6. Verdiept de ademhaling
 7. Activeert de spijsvertering en het lymfesysteem
 8. Verhoogt het concentratievermogen
 9. Verbetert het coördinatievermogen
 10. Zorgt voor ontspanning 

  Voor meer info en prijzen, stuur ons gerust vrijblijvend een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. !

    

    

Bovenstaande foto's werden genomen in de gemeentelijke basisschool 't Kraaiennest in Grembergen, mei 2015. 
Die dag werden alle turnlessen vervangen door smoveyOEFENINGEN !