smoveySPORT

Iedereen die gaat trainen of een sport gaat beoefenen doet er goed aan zijn lichaam op te warmen. Net als de motor van een auto moet u uw spieren, pezen en bloedsomloop ‘opstarten’ voordat u begint met uw sport. Zonder goede warming-up vraagt u haast om blessures.

 

Een goede warming-up heeft een positieve invloed op uw kracht, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen. Het maakt uw lichaam warm en klaar voor de prestatie die u gaat leveren:

 

  • Spieren zijn goed doorbloed en zijn daardoor minder kwetsbaar dan koude, stijve spieren. Zo voorkomt u veel blessures.
  • Stofwisselingsprocessen verlopen sneller. Hierdoor beschikken spieren makkelijker over de nodige energie. Minder afvalstoffen worden daardoor gevormd en dit vermindert spierpijn na het sporten.
  • U bent geestelijk goed voorbereid op het sporten. Wilt u dit slim doen? Dan is een goede concentratie belangrijk.

Smovey is daarom het perfecte warming-up-artikel. De vibraties activeren de diepe spieren en door het heen en weer zwaaien bereikt u de uiteinden van uw gewrichten, wat u beweeglijker maakt. Het stimuleert de stofwisseling, verdiept de ademhaling en het verhoogt het concentratie- en het coördinatievermogen. Uw lymfebanen worden geactiveerd, zodat afvalstoffen in uw lichaam sneller worden afgebouwd. Vooral bij sporten waar de rotatie van de wervelkolom zeer belangrijk is, is smovey een unieke trainingstool, want wie wil er nu blessures?