Nordic walking

Diegenen die stokken bij het Nordic Walken fijn vinden, zullen van de groene smoveyringen houden.

Nordic Walken is een populaire buitensport, toch is het jammer dat er nog steeds te gemakkelijk over de Nordic Walken techniek wordt gedacht. Je ziet nog te veel mensen die geen technieklessen hebben gevolgd en gewoon met de poles de straat opgaan. Men moet zich realiseren dat de kans op blessures en verkrampingen in spieren dan juist veel groter is. 
Nordic Walking heeft heel veel effecten op het lichaam zoals o.a. een hogere hartslag, meer calorieverbranding, verbetering van houding en ontlasting van lage rug en beengewrichten. Zonder de juiste techniek zult u echter niet profiteren van de effecten die Nordic Walking op het lichaam heeft.

Met de smoveys traint u tijdens het wandelen op dezelfde manier uw bovenlichaam met de zogenaamde diagonaaltechniek, waarbij smoven het voordeel heeft dat de beweging niet gestopt wordt en de zwaaibeweging een vloeiende beweging blijft.  Ook maakt u bijna automatisch de belangrijke zwaaibeweging naar achteren, waarbij u zich automatisch voldoende beweegt voor de dynamische bovenlichaam workout.

Om de Nordic Walking techniek te oefenen zijn de smoveyringen het perfecte hulpmiddel.

smoveyWANDELEN is het nieuwe Nordic Walken in Oostenrijk en Duitsland !