Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben te weinig dopamine in hun hersenen. Dat komt door een beschadiging van de zenuwcellen die dopamine aanmaken. Dopamine, een zogenaamde neurotransmitter, is nodig om signalen door te geven van de ene naar de andere hersencel. Het tekort aan dopamine kan problemen geven bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, omdraaien in bed en praten. Ook kunnen geheugenstoornissen, slaapproblemen, depressies, concentratieproblemen en persoonlijkheidsveranderingen optreden.

Het advies bij de ziekte van Parkinson is bewegen! Probeer op minstens vijf dagen in de week een half uur te bewegen. Hiermee onderhoudt u uw conditie en kracht. Dat half uur kunt u natuurlijk ook opdelen in blokken van tien of vijftien minuten.

De smovey is uitgevonden door parkinson patiënt Johann “Salzhans” Salzwimmer. Regelmatig bewegen met smovey leidt tot stabilisatie van uw lichaam. U traint uw concentratie- en coördinatievermogen, uw balans en betrokkenen laten weten dat het beven een tijdlang duidelijk minder is. Uitvinder “Smovey Salzhans” leeft sind 1996 met deze ziekte en het is hem tot op de dag van vandaag gelukt, met een minimum aan geneesmiddelen, een maximale levenskwaliteit te bereiken.

 

  

Smoving was onderandere te gast bij de Parkinson praatgroep voor een smoveyWORKSHOP in Duffel, Parkinson zelfhulpgroep Antwerpen, de Hofparkers in Hofstade/Zemst.
Waar ik ook heel erg warm onthaald werd ! <3 : 

 

Alsook op de internationale Parkinsondag in Gent in 2015 :