Reuma

Juist als u reuma heeft is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt uw botten en spieren sterk en uw gewrichten soepel. Uw gewrichten raken niet méér beschadigd door beweging.

Toch kan niet iedereen evenveel en even intensief bewegen.  Dit heeft te maken met zaken als, de conditie van uw spieren en gewrichten en uw conditie in het algemeen. Het is ook van belang welke vorm van reuma u heeft en of u nog andere aandoeningen heeft.

Beweeg daarom verstandig en respecteer uw grenzen. Houd rekening met de belastbaarheid van uw gewrichten. Bouw het bewegen langzaam op, doe niet te veel en zorg voor voldoende rust.

In principe beschadigen uw gewrichten niet méér wanneer u beweegt. Zelfs niet als u intensief beweegt. Toch is het belangrijk dat u weet waar uw grenzen zijn en u niet te veel van uw lichaam vraagt.

Met smovey kunt u het bewegen rustig opbouwen. U kunt de oefeningen zelfs maken terwijl u zit. Belangrijk is dat, al voelt een training met smovey niet vermoeiend aan, de vibraties uw diepe spieren mobiliseren en u automatisch spieren opbouwt. U heeft binnen een korte periode een betere conditie en zult steeds meer plezier krijgen in het bewegen.