Osteoporose

Juist bij osteoporose, ook wel botontkalking genoemd,  wordt regelmatig bewegen aanbevolen. Ook is het belangrijk voor voldoende vitamine D, calcium en magnesium te zorgen. Het vallen draagt in belangrijke mate bij aan het veroorzaken van breuken bij deze groep mensen.

Mensen die regelmatig hun botten belasten houden hun botten langer sterk. Verzwakking van botten gaat samen met het ouder worden. Maar regelmatige lichaamsbeweging kan dit proces wel afremmen. Botten kunnen zich namelijk aanpassen aan de eisen die aan hen worden gesteld. Dit aanpassingsvermogen behoudt u grotendeels tot op hoge leeftijd. Ook spieren worden onderhouden door regelmatige lichaamsbeweging. Uw lenigheid en behendigheid hebben daar veel baat bij. Dit helpt namelijk om vallen en misstappen te voorkomen. Juist een beenbreuk of een gebroken heup kan snel ontstaan als u osteoporose heeft en valt. Het effect van bewegen wordt duidelijk als we kijken naar mensen die lange tijd aan bed gekluisterd zijn. In een half jaar tijd kunnen zij, door niet te bewegen, 30% bot verzwakking ontwikkelen. Als u osteoporose heeft, is het daarom extra van belang om regelmatig te bewegen.

Smovey is daarom een fantastisch hulpmiddel. De trek- en drukkrachten van het bewegen zorgen ervoor dat voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld calsium beter in de botten opgeslagen worden. Ook traint u met smovey de balans en het coördinatievermogen en is dus goed inzetbaar voor valpreventie. Door heerlijk buiten te smoven zorgen de UV stralen van het zonlicht ook nog voor opname van vitamine D.