Smoven kan overal !

INDOOR :

In de winter of bij slecht weer, thuis of in de sportschool, door de multifunctionaliteit van de ringen, is smovey uitstekend te gebruiken als fitnessartikel bij een indoor-training.

De smoveys nemen niet veel ruimte in beslag en voor de meeste oefeningen heeft u ook niet veel ruimte nodig. De smoveys worden met een instructie DVD geleverd, daardoor kunt u er meteen in uw eigen woonkamer mee aan de slag. Dus ook wanneer het weer niet meewerkt kunt u zonder problemen fit worden en blijven.

OUTDOOR :

Het allermooiste is toch altijd om te bewegen in de buitenlucht. Door de frisse lucht, krijgt u meer zuurstof binnen, bouwt meer weerstand op, krijgt meer energie, presteert beter én u maakt meer vitamine D aan. Dat is weer goed voor huid, botten en tanden!

Smovey past alleen al vanwege de groene kleur perfect bij een training in de natuur. De kleur groen heeft ook nog een positieve uitwerking op ons organisme.  

Smovey walken

Een intensieve sport waarbij je al je spieren gebruikt is langlaufen. Deze sport kunt u alIeen in de winter uitoefenen, daarom is in Finland het Nordic walking ontstaan, als zomertraining voor langlaufers. Met smovey kunt u ook alle langlaufbewegingen uitvoeren. Het principe van smovey walken “smoven” is hetzelfde als bij Nordic walking. Tijdens het wandelen traint u uw bovenlichaam met de zogenaamde diagonaaltechniek, waarbij smoven het voordeel heeft dat de beweging niet gestopt wordt en de zwaai beweging een vloeiende beweging blijft.  Ook maakt u bijna automatisch de juiste zwaaibeweging naar achteren, waarbij u zich voldoende beweegt voor een bovenlichaam workout. 

Tijdens het smoven kunt u bovendien ook nog de andere zwaai-oefeningen inbouwen, waardoor de training afwisselend en de fun-factor hoog is.

  • U traint op een intensieve manier uw hele lichaam.
  • Uw lichaam verbrandt door de vibraties ongeveer 3 tot 4 uur na de training nog in hoog tempo calorieën.
  • U oefent uw coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.
  • U gebruikt 97% van al uw spieren in uw lichaam en daardoor verbrandt u lekker veel calorieën en dus vet.
  • Het stabilieert uw wervelkolom, doordat u de schouder-, nek-, rug- en buikspieren traint.

IN HET WATER :

SmoveyAQUA is de nieuwe trainingsvorm voor iedereen in het water.  Het verbetert uw uithoudingsvermogen, kracht en beweeglijkheid, ontlast de wervelkolom, gewrichten, banden, pezen en het is vooral super leuk!

Het water helpt om de beweging vloeiender te maken, omdat de opwaartse kracht van het water uw lichaam ondersteunt. Tegelijkertijd geeft het water ook meer weerstand, waardoor het effect van de oefeningen op uw spieren wordt versterkt.

De smoveys zijn waterdicht en blijven bovendien drijven, daarom zijn ze uitstekend inzetbaar bij watergymnastiek. In het water neemt u de vibratie nog meer waar. U traint op een effectieve manier uw spieren en ontziet tegelijkertijd uw rug. Voor personen met rugproblemen is deze training bijzonder geschikt.  

Ook op het therapeutische vlak zijn ze uitstekend inzetbaar. Mensen met een blessure revalideren vaak in het water, omdat botten, gewrichten en spieren door de weerstand van het water ontlast worden. De training is daarom pijnvrij en zeer effectief.